-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:10810 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:2

كسي كه در اداره اي استخدام است و حقوق مي گيرد، براي سرويس دهي در خارج از وقت اداري يا در وقت اداري براي سركشي و اجراي كارهاي مردم به خانه هاي مراجعان مي رود و بدون تقاضاي پول، مبلغي صاحب خانه به مأمور مي دهد ، آيا حلال است؟

پاسخ:كسي كه در اداره يا ارگاني استخدام است و از آن جا در برابر كارهاي محوّله حقوق مي گيرد. حق ندارد در برابر كارهاي انجام گرفته، اضافة بر آن حقوقي را مطالبه كند يا كار ديگران را به تأخير اندازد تا مجبور شوند پولي را بدهند، ولي اگر افراد با اختيار خود پولي دادند، گرفتن آن اشكالي ندارد. رواج اين گونه دريافت ها ، مفاسد فراواني را از جهات مختلف دارد و چهرة حكومت را خدشه دار مي كند. بسياري از گلايه ها از اين گونه كارها در سطح جامعه است.

پرسش:بنده در يك اداره كار مي كنم. با توجه به كثرتفراوان كار، ارباب رجوع برا ي رفع مشكلاتشان بايد در نوبت باشند. رئيس اداره هر ماه يك بار همة كارمندان خود را كار خارج از نوبت مي دهد، تا خارج از وقت اداري بدون اين كه لطمه اي در نوبت ديگران وارد شود، كار را انجام دهند. مسلّماً ارباب رجوع مبلغي به كارمندان مي دهند. آيا گرفتن اين پول ها حرام است؟

اگر مراجعان با طيب نفس و رضايت كامل پولي مي دهند،

اشكالي ندارد، ولي اين گونه امور علامت فساد اداري در كشور ما است. چرا بايد كارهاي مردم مسلمين اين طور تلنبار شود و كارها پيچ بخورد كه مجبور شويد خارج از نوبت در بيرون از اداره كار كنيد؟! بديهي است شما كه اضافه كار مي كنيد، روز بعد كه به اداره مي رويد، توان سرعت در كار را نداريد و اگر كارمند با انصافي باشيد و به خود فشار بيآوريد ، در حقّ شما ظلم مي شود.

برادر عزيز، كارمند متعهد و مقيد به حلال و حرام هستيد، امّا آيا همة كارمندان مانند شما دلسوز هستند؟ آيا خدا نكرده به خاطر آفريدن كار اضافي و گرفتن اموال بيشتر ، كم كاري در ساعات اداري نمي كنند؟

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.